Wijnen

Met wijn bezig zijn is een beleving. Wijn kopen, proeven en ontdekken welke druiven uw voorkeur genieten is spannend… Wijn beleef je het best door een goed glas te drinken in goed gezelschap. Maar wat een goed glas wijn is, dat is voor iedereen anders. De specialisten van Nolet kunnen u deskundig advies geven. Wij verkopen uitsluitend wijnen van wijnhuizen en producenten die hun vak verstaan en kwaliteitswijnen leveren, ook in wat mindere jaren. Daaraan herken je de professional.

Ons brede assortiment omvat wijnen uit onder meer Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Kijk voor meer informatie op de websites onder aan deze pagina.

Port

In Nederland wordt veel port gedronken, vooral als aperitief of als digestief bij een kaasplankje. Port is een versterkte wijn uit Portugal met een alcoholpercentage tussen de 18 en 20%. Er is rode en witte port, en zelfs rosé port.

Rode port kan worden onderverdeeld in ruby en tawny. Het verschil is dat de eerste op fles rijpt en de tweede op vat.

En dan is er natuurlijk Vintage Port, die alleen wordt gemaakt in uitzonderlijk goede jaren. Vintage port wordt na een houtrijping van 3 jaar gebotteld en kan daarna ouderen op fles. Het is aan te bevelen om de fles uren voordat u hem gaat drinken rechtop te zetten en vervolgens te decanteren.

Wij hebben heel veel soorten port waaronder Late Bottled Vintage Port (LBV), Colheita, Garrafeira, en Vintage port uit diverse grote jaren. Ook prachtig om cadeau te geven, al of niet in een kistje.

Wij vertellen u graag alle details over deze populaire drank.

Bekijk de verschillende wijnhuizen die wij in ons assortiment hebben.

Louis Eschenauer, Frankrijk
www.louis-eschenauer.com

Tarapaca, Chili
www.tarapaca.eu

Finca Fabian, Spanje
www.louis-eschenauer.com

Boschendal, Zuid-Afrika
www.boschendal.com

Lenotti, Italië
www.lenotti.it

Salinas, Spanje
www.sierrasalinas.com