Gedistilleerd

Sterke dranken winnen duidelijk weer aan populariteit. Nolet en jenever zijn al generaties lang een begrip in ons land. De familie Nolet in Schiedam begon al in 1691 met jenever stoken en bracht in 1977 met groot succes Ketel 1 op de markt. Sinds begin jaren 90 vindt ook hun wodka in binnen- en buitenland gretig aftrek. Slijterij Nolet in Castricum heeft een ruime sortering binnenlands en buitenlands gedistilleerd.

Whisky of whiskey

Volgens de Schotten, met hun Scotch, zijn zij de uitvinders van whisky en Schotland heeft dan ook meer distilleerderijen dan alle andere landen bij elkaar. De Schotten schrijven whisky, en dat is de meest voorkomende spelling. De Amerikanen en Ieren schrijven whiskey.

Wijnhandel/slijterij Nolet heeft meer dan 200 soorten whisk(e)y in huis, zowel Blends als single malts. Zowel beginnende als verstokte whiskyliefhebbers komen bij ons volledig aan hun trekken.
i
Wie van Schotse whisky houdt, kan kiezen uit zachte en florale whisky’s uit de Speyside, whisky’s met een zilte smaak van de kuststreek en eilanden (Islay) en grassige, rokerige whisky’s van de Schotse Highlands.
i
Amerikaanse whiskey, vaak ook ‘bourbon’ genoemd, wordt uit een graanmengsel gestookt dat voor minimaal 51% en maximaal 79% uit mais bestaat. Het aroma en de smaakt verschilt sterk van Schotse whisky’s.

Cognac

Ook hebben we vele soorten cognac in huis zoals: Rémy Martin, Courvoisier, Hennessy, Joseph Guy en Château Montifaud, dat het jaartal van distillatie en van bottelen altijd duidelijk op de fles vermeldt.